NK A, B en C Jeugd te Rotterdam

Pathena NK Jeugdschaken 2016

 

In Rotterdam is van 29 april tot en met 7 mei het Nederlands kamioenschap jeugdschaken gehouden voor de A, B en C-jeugd. De Limburgse deelnemers hebben hier geen onverdienstelijk resultaat neergezet.

Bij de A-jeugd streden Max Warmerdam en Ruud van Meegen lange tijd mee voor de prijzen. Na 5 ronden stonden ze zelfs nog respectievelijk tweede en derde. Helaas bracht de zesde ronde voor beide een nederlaag waardoor de podiumplaatsen nog lastig te halen waren. Een knappe overwinning van Ruud in het onderlinge duel met Max in de zevende ronde opende nog wel mogelijkheden maar helaas moesten de twee Limburgse grootheden genoegen nemen met een knappe gedeelde derde (Ruud) en vijfde (Max) plaats. Voor Ruud een uitstekende prestatie terwijl Max er waarschijnlijk iets meer van had verwacht. Als Limburgse bond zijn we uiteraard trots op deze beide heren die zich knap staande hielden in een sterk deelnemersveld.

Bij de B-Jeugd deed Dimitri ten Have mee, lid van de TegelseSV. Ook in deze groep was er een erg sterk deelnemersveld en was het van te voren bekend dat het halen van punten moeilijk zou worden. Na vijf rondes was dit helaas dan ook nog niet gelukt. In de het tweede deel van het toernooi kwam Dimitri, die bij te Tegelse senioren een erg sterke seizoensstart kent, toch nog wat op gang en met twee remises was de uiteindelijke score toch nog nagenoeg zoals verwacht.

Bij de C-jeugd kende ook Laurens Ekker (TegelseSV) een wat valse start. Na een begin met vier nederlagen bleek hij echter het ritme te hebben gevonden en volgde een overwinning en vier remises. De uiteindelijke score was er dan ook eentje om zeker trots op te zijn.

Alexandra Stevanovic (TegelseSV)  mocht voor het tweede jaar op rij deelnemen aan het NK en deed dit bij de C-meisjes. Met anderhalve punt heeft ze goed gescoord en weer een berg aan ervaring opgedaan.

Meer informatie en alle uitslagen: http://nkjeugd.pathena.nl/2016/

 

 

 

 

 

 

 

 

Downloads

Sponsorkliks

Wie is online

We have 175 guests and no members online

Go to top