Er is weer een nieuwe tussenstand van de Jeugd grand prix na het succesvolle SamSam-toernooi.

Op zondag 5 februari werd het 8e SamSam jeugdtoernooi gehouden. Er waren 59 deelnemers.

Op 6,7 en 8 januari werd in Tegelen weer het Limburgs jeugdkampioenschap georganiseerd. Het unieke doet zich voor dat alle kampioenen lid zijn van de Tegelse Schaak Vereniging.

Voor meer informatie en uitslagen zie website Tegelse SV

 

De kampioenen op een rijtje

 

  Jongens Meisjes
A Miki Nieczyporowski   
B Dimitri ten Have   
C Laurens Ekker Alexandra Stevanovic
D Jason Knapen Melissa Bovenkamp
E Joshua Ekker  
F Sven Mewiss   
G Noach Schouenberg   
H Eli Hermans   

 

De Tegelse Schaakvereniging organiseert ook dit jaar weer in samenwerking met de KNSB stertrainingen voor de betere schaakjeugd. Dit jaar zelfs op 3 niveaus:

Stap 1 plus groep: voor jeugdschakers met een minimaal speelniveau van stap 1

Stap 1* groep: voor jeugdschakers met een minimaal speelniveau van stap 2

Stap 2* groep: voor jeugdschakers met een minimaal speelniveau van stap 3.

Alle verdere informatie is te vinden op http://www.stertrainingen.nl/ en op de website van de Tegelse SV http://www.tegelsesv.nl/

De Jeugd Grandprix 2015-2016 zit er op. De opgeschoonde eindstand kunt u hier vinden. Voor de D-categorie zal er nog een loting plaats vinden om de ereplaatsen vast te stellen.

Pathena NK Jeugdschaken 2016

 

In Rotterdam is van 29 april tot en met 7 mei het Nederlands kamioenschap jeugdschaken gehouden voor de A, B en C-jeugd. De Limburgse deelnemers hebben hier geen onverdienstelijk resultaat neergezet.

Bij de A-jeugd streden Max Warmerdam en Ruud van Meegen lange tijd mee voor de prijzen. Na 5 ronden stonden ze zelfs nog respectievelijk tweede en derde. Helaas bracht de zesde ronde voor beide een nederlaag waardoor de podiumplaatsen nog lastig te halen waren. Een knappe overwinning van Ruud in het onderlinge duel met Max in de zevende ronde opende nog wel mogelijkheden maar helaas moesten de twee Limburgse grootheden genoegen nemen met een knappe gedeelde derde (Ruud) en vijfde (Max) plaats. Voor Ruud een uitstekende prestatie terwijl Max er waarschijnlijk iets meer van had verwacht. Als Limburgse bond zijn we uiteraard trots op deze beide heren die zich knap staande hielden in een sterk deelnemersveld.

Bij de B-Jeugd deed Dimitri ten Have mee, lid van de TegelseSV. Ook in deze groep was er een erg sterk deelnemersveld en was het van te voren bekend dat het halen van punten moeilijk zou worden. Na vijf rondes was dit helaas dan ook nog niet gelukt. In de het tweede deel van het toernooi kwam Dimitri, die bij te Tegelse senioren een erg sterke seizoensstart kent, toch nog wat op gang en met twee remises was de uiteindelijke score toch nog nagenoeg zoals verwacht.

Bij de C-jeugd kende ook Laurens Ekker (TegelseSV) een wat valse start. Na een begin met vier nederlagen bleek hij echter het ritme te hebben gevonden en volgde een overwinning en vier remises. De uiteindelijke score was er dan ook eentje om zeker trots op te zijn.

Alexandra Stevanovic (TegelseSV)  mocht voor het tweede jaar op rij deelnemen aan het NK en deed dit bij de C-meisjes. Met anderhalve punt heeft ze goed gescoord en weer een berg aan ervaring opgedaan.

Meer informatie en alle uitslagen: http://nkjeugd.pathena.nl/2016/

 

 

 

 

 

 

 

 

Dames en heren,

De Limburgse kampioenen bij het Persoonlijk Jeugdkampioenschap van Limburg 2015 zijn:

Categorie A: Pieter Jan Snoeks-DJC

Categorie B: Dimitri ten Haven-Tegelse SV

Categorie C: Laurens Ekker-Tegelse SV

Categorie D: Hoang Vu Dac-Blerickse SV

Categorie E: Tijs Bruinen-DJC

Categorie F:  Joshua Ekker-Tegelse SV

Categorie G: Sven Mewiss-Tegelse SV

Meisjeskampioen C: Alexandra Stevanovic-Tegelse SV

Meisjeskampioen D: Nadia DiVincenzo-Voerendaal

Meisjeskampioen E: Charlotte Kicken-SV Leudal

 

Hallo schaakvriend(in),

 

De Tegelse Schaakvereniging (TSV) organiseert in samenwerking met de Limburgse Schaakbond (LiSB) ook dit jaar weer het persoonlijk jeugdkampioenschap van Limburg. Het toernooi vindt plaats in het weekend van 22, 23 en 24 januari 2016. We nodigen je uit om deel te nemen aan het belangrijkste jeugdtoernooi dat ieder jaar wordt gespeeld.

 

uitnodiging persoonlijk jeugdkampioenschap van Limburg

 

Informatiefolder LiSB-jeugdkampioenschap 2015, categorie A, B en C

 

Informatiefolder LiSB-jeugdkampioenschap 2015, categorie D, E, F, G en H

  •  Start 
  •  Prev 
  •  1  2  3  4 
  •  Next 
  •  End 
Page 1 of 4

Downloads

Sponsorkliks

Wie is online

We have 153 guests and no members online

Go to top